Kontaktlinser og børn

Kontaktlinser og børn

Børn kan sagtens bruge kontaktlinser. Det giver større bevægelsesfrihed, bredere synsfelt og mindre ”passen på”. Det er ikke et spørgsmål om alder men om motivation, modenhed og hygiejne. Hvis dit barn har brug for synskorrektion, tænker de fleste forældre briller. Men kontaktlinser kan være en super god løsning eller supplement til briller også hos børn.

Børn er aktive og bruger ofte mange timer på fodbold, legepladsen eller i gymnastiksalen. Kontaktlinser kan derfor være et rigtig godt valg til børn, som dyrker meget sport. Børn behøver ikke at skifte brillerne ud permanent. Det kan f.eks. være noget, som de kun bruger til fodboldtræning.

Det vigtigste er, at barnet selv vil. De behøver ikke have en bestemt alder. Hvis barnet er klar og har lyst, er der ikke noget, som kan stå i vejen for, at de starter som 8-9 år. Barnet skal være motiveret – ikke kun forældrene. Ellers bliver det sjældent godt.

Linser kræver god hygiejne, og så skal man følge instruktionerne nøje i forhold til at sætte dem rigtigt i. Vi sender jo heller ikke vores børn ud i trafikken, før de kan overholde færdselsreglerne. Det er lidt det samme her. En god tommelfingerregel er, at jo kortere brugstid, jo mindre besvær. F.eks. endagslinser. Dem tager man ud af pakken om morgenen, sætter dem i og smider dem i skraldespanden om aftenen. Nemmere bliver det ikke.

Det er en god ide at vælge en lidt mere moderne linse. De har bedre iltforsyning til øjet og en glattere overflade. Det giver god komfort – så den er rar at have på hele dagen. 5 tegn på dit barn er klar til linser:

 1. Dit barn er god til at overholde aftaler og komme til tiden
 2. Dit barn har nemt ved at forstå og følge en besked
 3. Dit barn børster selv tænder morgen og aften – uden de behøver at blive mindet om det
 4. Dit barn har god hygiejne – vasker hænder efter toiletbesøg og går i bad efter sport eller idræt
 5. Dit barn er vant til faste pligter og rutiner.

Vi finder sammen ud af, om dit barn er klar til kontaktlinser, og om det er den rette løsning til dem. Kontaktlinser kan give mere frihed i skolen og fritiden – både for børn og voksne.

Åbningstider

Kom gerne ned og besøg os i butikken.
– Se her hvornår vi har åbent.

 • Mandag
  10:00 - 17:30
 • Tirsdag
  10:00 - 17:30
 • Onsdag
  10:00 - 17:30
 • Torsdag
  10:00 - 17:30
 • Fredag
  10:00 - 18:00
 • Lørdag
  10:00 - 13:00
 • Søndag
  Lukket